Consumatorul român devine tot mai avizat și interesat de produse alimentare proaspete și naturale

Date recente, dintr-un sondaj comandat de Obor21.ro și realizat pe un eșantion național de 856 respondenți, 46,9% bărbați, 53,1% femei, în perioada 23-29 martie 2022, arată o preferință a consumatorului român pentru carne proaspătă (63%), iar o majoritate covârșitoare (80%) preferă să achiziționeze alimente cât mai naturale, neprocesate.


Preferințele culinare ale românilor sunt mereu subiect al știrilor în perioada sărbătorilor. Informații referitoare la bugetul alocat meselor tradiționale sau din ce este compus coșul destinat acestora, abundă în perioada aceasta. Statistic, 
40% dintre români vor carne de miel și de ied de Paște, 83% dintre români își vor petrece sărbătorile de Paște acasă sau în familie, arată datele unui sondaj național comandat de Obor21.ro, prima cooperativă țărănească digitală din România.

Informațiile cu adevărat îmbucurătoare se referă la preferința acestora pentru magazinele specializate, producătorii și târgurile de produse tradiționale, estimându-se că aproape o treime vor proceda astfel. Obor21.ro estimează o triplare în vânzările de carne de miel și ied în cele două două săptămâni premergătoare Paștelui orodox. 

“Am avut încă de la lansare carnea de miel, respectiv de ied în oferta noastră permanentă, iar la nivel de an am înregistrat în 2021 creșteri în vânzări de 16%, respectiv 60%, iar trendul continuă să fie ascendent. Astfel, după doi ani, putem spune că românii redescoperă mielul și iedul și în afara sărbătorilor pascale. Evident, vârful de comenzi se atinge acum, când proporția vânzărilor se schimbă, iar peste 80% dintre clienții lunii aprilie aleg acest tip de carne. 15-20% dintre clienți achiziționează în continuare și carne de vită în cadrul aceleiași comenzi”, a precizat Florian Mateiță, fondator Obor21.ro.

 

Leave a Reply