Repede, cât ai zice: pește!

Cele mai simple preparate pot fi uneori nu numai extrem de gustoase, dar și sănătoase. Alegerea și combinarea ingredientelor pot oferi rezultate surprinzătoare, apreciate de familie, prieteni sau colegi. Și în plus necesită minim de pricepere și efort. 

Conservele și în special sardinele nu se bucură de mare popularitate, fiind astfel nedreptățite de majoritatea. Neglijăm că sunt o excelentă sursă de  nutrienți, grăsimi sănătoase (monosaturate și polinesaturate) și antioxidanți. Apoi mai au și marele avantaj de a nu fi prea bogate în calorii. Nefiind lipsite de proteine, sardinele reprezintă o alternativă grozavă la carnea roșie, pe care din ce în ce mai multe persoane au cam început să o ocolească. 
Din aceste motive, dacă ați decis să includeți 
în dietă mai mult pește, vă propun să începeți cu sardinele, bucurându-vă  de calitatea excepțională a conservelor  EVA Sardine în ulei vegetal cu lămâie, EVA Sardine în ulei de măsline, EVA Sardine în sos tomat sau EVA Sardine în ulei vegetal cu ardei iute.

Sardinele EVA, indiferent de sortimentul ales, sunt proaspăt pescuite din Marea Adriatică și selectate cu atenție. Apoi, fiecare sortiment în parte beneficiază de cele mai bune ingrediente: uleiuri de calitate superioară, roșii bine coapte și gustoase sau ardei atât cât trebuie de iuți.

 

Vă propun această rețetă de salată gustoasă și hrănitoare, ușor și rapid de pregătit, pentru a vă convinge că sardinele sunt o alegere perfectă. 
Ingrediente: o salată verde, o conservă EVA (sortimentul preferat), 100 g brânză feta, 5 roșii medii sau 10-12 roșii cherry, o ceapă roșie, măsline negre, un castravete, un ardei gras verde, mărar. Pentru dressing ai nevoie de: două linguri de ulei de măsline de calitate, o lingură de oțet balsamic sau de suc de lămâie, o lingură de muștar, o jumătate de linguriță de miere, sare și piper.

Mod de preparare: într-un bol încăpător se pun frunzele de salată rupte în bucățele mici, roșiile, ardeiul, ceapa si castravetele tăiate rondele, măslinele și mărarul. Separat se prepară dressingul amestecând bine toate ingredientele. Se toarnă peste salată, se amestecă și se servește cu sardinele și brânza feta tăiată cubulețe mici, deasupra.

 

Leave a Reply