Revenirea la silueta optimă, extremă urgență!

Preocupările noastre au caracter ciclic și sunt determinate în mare măsură de convențiile sociale și standardele impuse prin acestea. Deîndată ce am îndeplinit sarcinile legate de Paște și am eliminat din program și ultima celebrare a acestei sărbători, ne îndreptăm gândurile spre vacanțe în aer liber. Iar pentru acestea trebuie să avem un corp cât mai aproape de forma perfectă, conform normelor sociale evocate.
Dacă alimentația din ultima perioadă nu a fost tocmai sănătoasă și în limite rezonabile, iar rezultatele se văd atât pe cântar, cât și în aspectul pielii, este importantă cunoașterea modului în care reacționează organismul. “Ce se întâmplă de fapt? În afara faptului că reții mai multă apă în țesuturi și acumulezi toxine care necesită drenare, trebuie să știi că celulele adipoase au o memorie și tind foarte ușor să crească în volum în momentul în care în dietă intervin prea multe tentații.”, explică Dan Bujor, specialist în masaj cu bambus.

În opinia sa, soluția este masajul cu bambus: „Prin tehnica de masaj cu bețe de bambus, reușim nu doar să aplatizam celulele adipoase, astfel încât să reducem volumul acestora, ci și să facilităm eliminarea toxinelor și a apei în exces din țesuturi.”

Masajul cu beţe de bambus este un tip de masaj corporal, care implică manipularea ţesutului atât cu ajutorul beţelor speciale de bambus – rulare rapidă şi energică pe suprafaţa pielii, cât şi prin mişcări manuale care ajută la eliberarea tensiunilor şi îmbunătăţesc circulaţia. Beţele de bambus folosite în masaj reprezintă practic porţiuni din tulpina plantei, tăiate şi şlefuite astfel încât să fie netede şi potrivite pentru efectuarea terapiei. Bambusul se utilizează de mii de ani în procedurile de relaxare şi în cele terapeutice, în structura acestuia regăsindu-se o substanţă – silica (aceeaşi cu cea din corpul uman) –  bogată în minerale, calciu şi magneziu, care susţine frumuseţea şi aspectul suplu, ferm şi tonifiat al pielii. Rulate pe zonele care necesită remodelare – picioare, coapse, fese, abdomen, talie etc, beţele de bambus favorizează un drenaj limfatic instrumental superior tuturor celorlalte metode utilizate în centrele de înfrumuseţare sau spa-uri, eliminând atât toxinele din organism, cât şi surplusul de apă responsabil cu volumul mărit al membrelor şi cu aspectul denivelat al pielii.

Leave a Reply