La grătar, eu vă recomand Ajvar!

Activitatea preferată de foarte mulți pe timpul verii are în centrul său un grătar. Implică multe ingrediente, condimente, pricepere și inspirație. Și aduce prietenii și familia împreună. 

S-a încălzit, vremea este frumoasă, restricțiile au dispărut și ele, a sosit prin urmare, vremea pentru grătare. A ieșit cu rimă, să fie bucuria deplină. Iar la grătar, eu vă recomand Ajvar. E clar, nu mă pot abține! 

Atmosfera relaxată, cadrul informal fac ca în jurul grătarului să se adune oameni cu preocupări diverse și obiceiuri culinare diferite. De aceea este bine ca cel care își asumă rolul de organizator, să țină cont de gusturile fiecărui participant. Unul preferă o carne slabă, altul un condiment picant, unul mănâncă mai nesărat iar altul e vegetarian și pentru el pe grătar se pun numai legume.
Este important să le fie tuturor respecta
te preferințele, să nu fie nimeni scăpat din vedere atunci când se fac cumpărăturile pentru escapada în natură. Pe lângă sortimentele de carne și feluritele legume, se trece pe listă și mixurile de condimente potrivite: Vegeta Natur Condimente pentru pui auriu, Vegeta Natur Condimente pentru carne de porc, Vegeta Natur Condimente pentru ceafă de porc, Vegeta Natur Condimente pentru pește și Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar. Aromele naturale din toate aceste amestecuri de condimente vor face ca grătarul să iasă unul cu-adevărat de primă clasă.


Pentru vegetarieni, dar și pentru că lângă carne merge și-o garnitură de cartofi, se potrivește perfect
Vegeta Natur Condimente pentru cartofi cu ierburi. Este un amestec echilibrat de ceapă deshidratată, boia de ardei dulce, usturoi, mărar, coriandru, piper negru, chimen, măghiran, cimbru, chili și nucșoară. Sau mai există varianta Vegeta Natur legume, care, de asemenea, oferă oricărui preparat un gust de neuitat. Secretul stă în formula „magică” de legume deshidratate – morcov, păstârnac, ceapă, cartof, țelină, roșii, praz, boia de ardei, frunze de pătrunjel, leuștean, piper negru, curcumă, usturoi și mărar.

Iar pentru inspirație vă ofer o rețetă de frigărui cu rozmarin.

Ingrediente: 250 g friptură de vită, două bucăți de piept de pui, un dovlecel, un ardei gras verde, unul roșu și unul galben, două cepe roșii, două linguri de ulei de măsline, o lingură de miere, două linguri de Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar, două crenguțe de rozmarin și, opțional, pentru servire, două linguri de Ajvar Picant Podravka.

Mod de preparare:  într-un castron se amestecă uleiul cu mierea și Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar. Carnea și legumele se taie în bucăți mai mărișoare (pentru frigărui). Se iau bucăți de carne și legume și se înfig pe bețișoarele de frigărui. Din loc în loc se pun și frunze de rozmarin. Frigăruile se așează într-o tavă sau pe o farfurie întinsă, se toarnă marinada peste ele și se lasă 10-15 minute pentru ca aceasta să pătrundă în carne. Frigăruile se pun pe grătarul încins și se întorc pe toate părțile pentru a se frige uniform. Se pot servi cu Ajvar Picant Podravka. 

Leave a Reply