„Dăm Click pe România” dotează școlile cu calculatoare

Organizația nonprofit „Ateliere Fără Frontiere” (AFF), înființată în anul 2008, cu scopul de a integra în piața muncii persoanele din medii vulnerabile, într-un mod sustenabil și responsabil față de mediu, anunță continuarea programului „Dăm Click pe România 2023”, prin intermediul căruia unitățile de învățământ, ONG-urile și instituțiile sociale sunt dotate cu calculatoare recondiționate.

 „De 15 ani, Ateliere Fără Frontiere donează calculatoare cu gândul la viitorul copiilor care depind de infrastructura din școli pentru a porni cu o șansă mai bună în viață. Pentru sute de mii de elevi, școala reprezintă singura oportunitate de a utiliza echipamente IT pe care altfel nu și le-ar permite acasă. În 2023, vrem să donăm 4.000 de calculatoare către toate tipurile de structuri educaționale care lucrează cu astfel de elevi aflați în situații vulnerabile și să reducem astfel inechitatea educațională bazată pe situația materială din familie, afirmă Damien Thiery, director general Ateliere Fără Frontiere.

Organizațiile care doresc să fie beneficiare ale programului se pot înscrie până în data de 2 octombrie inclusiv, prin FORMULARUL DE APLICARE DISPONIBIL AICI, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 12 octombrie, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a laureaților va fi publicată pe site-ul educlick.ro.

Dăm Click pe România vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane, marginalizate pentru care tranziția către o educație digitală, potrivită prezentului, a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcționale din unitățile de învățământ.

„Am auzit de acest proiect de la o colegă de-a mea din cancelarie care, la rândul ei, a aplicat și câștigat. Noi aveam mare nevoie de aceste calculatoare deoarece laboratoarele noastre erau dotate cu echipamente din 2005-2007, multe nemaifiind funcționale”, a afirmat Daniela Tudor, profesor informatică în cadrul Școlii Gimnaziale Răscăieți, laureată a programului Dăm Click pe România 2022. 

Calculatoarele fac parte din procesul de economie circulară al ATF, prin care asociația preia echipamentele IT uzate și alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară. 

În cei 15 de activitate, asociația și partenerii săi au donat peste 25.000 de calculatoare către mai bine de 2.000 de școli din România, ajungând astfel la peste 500.000 de elevi și profesori beneficiari și reușind să digitalizeze 10% din instituțiile de învățământ de la nivel național. 

Programul Dăm Click pe România este realizat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom. 

Leave a Reply