Oameni pasionați și gusturi premiate

Pe 1 Iunie, printr-o petrecere adresată copiilor dar mai ales părinților conștienți de importanța alimentației sănătoase în dezvoltarea armonioasă a copilului, chef Ovidiu Vasile a lansat o nouă serie de evenimente, alături de AromaKitchen, Meșteșugari de Gusturi și partenerii tradiționali. 

 

Prima din seria de petreceri intitulate Family and Friends Brunch, cu meniuri “slow food from farm to table” a avut drept partener principal Meșteșugari de Gusturi, procesator de carne și producător de mezeluri tradiționale și s-a bucurat de sprijinul fermei ecologice Nasul Roșu și a companiilor Napolact, Terra Natura, Apiland, crama Gramma și Aqua Carpatica.
Meniul a fost unul creativ și interactiv, participantii au avut la dispoziție burgeri și pulled pork, gătite la foc încet, pe gratar cu jar și afumătoare, salate și sosuri create de chef Ovidiu și și-au putut crea propriul wrap, burger sau clatită.

Gastronomia fiind o pasiune ce tinde să devină profesie pentru Ovidiu Vasile, prezența acestuia alături de grătarul cu afumătoare (o piesă mai comună bucătăriei americane), încă din zorii zilei, nu a surprins pe nimeni. A aprins lemnul pregătit din vreme, din esențe doar de el cunoscute, apoi a trecut la calibrarea burgerilor și la prepararea sosurilor. Au urmat legumele, la curățarea cărora a acceptat să delege, iar cei considerați mai pricepuți au primit drept sarcină umplerea recipientelor cu sos. 

La ora sosirii copiilor, toate erau pregătite, mai puțin bucățile de ceafă, tăiate cu grijă de Ioan Smadu, maestrul din spatele brandului Meșteșugari de Gusturi, care a furnizat carnea și mezelurile pentru eveniment. Acestea erau înfășate ca niște odoare, așteptând cuminți trecerea orelor, în fumul ce avea să le dea savoare.

Au urmat deliciile pregătite în AromaKitchen: wraps sărate și dulci, cu legume, pui, sosuri proaspete de humus, salate, iaurt și multe mirodenii. Sosurile pregătite de Ovidiu, pentru burgerii americani au fost: North Carolina Gold – sos de muștar și miere, South Carolina BBQ –  de piper și oțet de cidru, Kansas Sauce – sos aromatizat, Jack Daniels Sauce – Chef’s Special Secret. Acestea s-au combinat de minune cu “Burger bites”  din carne de vită premium Red Angus de la Meșteșugari de Gusturi, pregătiți la grătar cu fum de chef Ovidiu, cu chifle de casă din faina bio TerraNatura,  cu varietate de salate de la ferma Nasul Roșu.
Spre seară, a urmat deliciul, Pulled Pork și coaste de porc, pregătite cu măiestrie și însoțite de un pahar cu vin de la Crama Gramma. Sau cu socată de casă, pentru cei mici sau pentru cei însărcinați cu șofatul. 

Momentele care m-au sedus au fost cele din imaginile de mai jos, pentru că gusturile nu vi le pot descrie, în nici un fel.

Talentatul Chef Ovidiu se alatură astfel proiectelor Aroma Kitchen de educație a gustului, prin evenimente gourmet multisenzoriale. Chef Ovidiu este premiat al edițiilor Burger Fest 2015 și 2016, obținând locul secund, pentru “cel mai mult burger de pește” și “cel mai bun burger de vită”.

Prietenii de la Meșteșugari de Gusturi au fost răsplătiți recent cu Premiul Gustul Ales pentru produsele lor fierte și afumate, mai precis pentru ceafa de vită Angus. Trofeul a fost câștigat în cadrul concursului organizat la cea de a treia ediție a Expo-Conferinței RO.aliment, eveniment dedicat profeșioniștilor din industria de profil.

Leave a Reply