Gheorghe Zamfir și Andre Rieu poartă cămăși din colecția Zestrea

Colecția “Zestrea” by Liliana Ţuroiu s-a îmbogățit cu o linie exclusivistă de cămăși bărbătești de ceremonie, prima piesă a colecţiei fiind purtată de Maestrul Gheorghe Zamfir. Cea de-a doua piesă avajuns la un alt celebru artist, André Rieu, cu ocazia concertelor pe care acesta le-a susținut, vara aceasta, la București.

Prima cămașă de ceremonie din linia masculină “Zestrea”  a fost gândită şi creată de designerul Liliana Ţuroiu, special pentru Maestrul Gheorghe Zamfir. Designerul povestește:  “Am creat colecţia şi albumul Zestrea ascultând muzica lui Gheorghe Zamfir, am expus în muzee din multe ţări acest proiect, pe muzica Maestrului şi am avut ocazia să descopăr, în urmă cu puţin timp, universul artistului şi casa sa, în care am păşit cu mare emoţie. Cred că muzica lui Gheorghe Zamfir este în acest moment cea mai frumoasa muzică din lume si am fost foarte fericită să văd bucuria și plăcerea deosebită cu care a purtat în concert această primă cămaşă Zestrea, pe care i-am dedicat-o.”

IMG_7263Noua linie masculină s-a născut la sugestia purtătoarelor colecției Zestrea, a clientelor fidele ale casei, care au dorit diverse piese de vestimentaţie masculină, cu mici detalii de inspiraţie românească,  gândite astfel încât să poată fi purtate de către oamenii de afaceri sau de persoane oficiale ce reprezintă România la evenimente din țară. Linia cuprinde cămăși de ceremonie, dar şi o gama bussines, din materiale de înaltă calitate, cu mici broderii în culorile nationale. Broderiile stilizate ale cămăşilor de zi sunt extrem de discrete, pozitionate pe manşete, asemenea unor bijuterii textile. Țesăturile au fost alese cu grijă din colecţiile celor mai mari producători în domeniu şi conţin bumbac, in sau mătase. Broderiile geometrice discrete – în cazul modelelor business – sau cele foarte prețioase, în cazul modelelor de ceremonie, definesc, de altfel, întreaga colecție.

Un alt succes al acestei veri este proiectul de suflet, spectaculos şi extrem de vizibil, care duce mai departe zestrea etnografică şi legendele medievale româneşti, într-un loc încărcat de istorie,  colecţia BRAN Dracula’s Castle by Liliana Țuroiu.

Camasa ZestreaColecţia a fost lansată de curând, cu ocazia inaugurării celor trei magazine ale Castelului: ”Rotonda”, ”Contele” și ”Regina” si cuprinde cămăsi, caftane si rochii din bumbac si mătase, înnobilate de broderii de camasa Bran Draculas Castleinspiraţie medievală, preluate din zona Bran-Sibiu. Linia de bluze din tricot si mătase naturală, cu croiuri lejere si imprimeuri tematice ilustrative pentru Castelul Bran, foarte sugestive pentru legenda Contelui Dracula, face trimitere la descântece românești și la vechi tradiții și obiceiuri cunoscute în zonă.

”Este pentru mine o invitație onorantă, având în vedere ecourile extraordinare, atât pe piața internă, cât și in plan nternațional, ale ultimei mele expoziții de la Castelul Bran”, a declarat cu această ocazie designerul român Liliana Țuroiu, subliniind că noile magazine oferă vizitatorilor produse unice, autentice și amintiri speciale”.

Mai multe detalii despre colecție pe pagina de FB sau pe site

 

Leave a Reply