O creație “Zestrea” premiată în Portugalia

Dintre evenimentele ce produc bucurie în preajma Zilei Naționale, unul aparte este recunoașterea adusă colecției “Zestrea by Liliana Țuroiu.  Una dintre creaţii, purtată de Alexandra, reprezentanta României în cadrul competiţiei Best Global Model of the Year 2016 care s-a desfășurat în Portugalia, a fost desemnată drept cea mai spectaculoasă ținută a Galei de Premiere.

“M-am simțit aproape de România, mândră de ceea ce reprezint şi uimită de frumusețea culturii noastre. Sper ca prestația mea să fi fost la înălțimea frumuseții creației pe care am avut onoarea să o port”, a declarat Alexandra.

Zestrea By Liliana Țuroiu
În colecţia „Zestrea”, piesele vestimentare tradiționale românești sunt surse de inspiraţie pentru broderii moderne, utilizate în creaţii vestimentare contemporane, care îmbină materialele preţioase, precum dantelă, tul, catifea şi mătase metalizată cu măiestria broderiilor elaborate, de inspiraţie medievală.
„Zestrea by Liliana Ţuroiu” este un proiect cultural de promovare a identităţii naţionale, cu un puternic caracter educaţional, intercultural şi adresat celor preocupaţi de tradiţie, valori autentice şi modă.
Noutăţile despre proiectul Zestrea vizitând pagina  sau pe 

Best Global Model of the Year este un concurs internațional dedicat modelelor profesioniste din întreaga lume și organizat an de an în Portugalia. Ca un element definitoriu, una dintre probele concursului pune accentul pe ținutele purtate la gală – toate fiind, conform regulamentului, exclusiv creații ale designerilor din țara de unde vine fiecare participant.

Leave a Reply