O călatorie prin Casa cu Arome

Într-o seară de februarie, sfidând gerul și pavimentul lunecos, am pășit în Casa cu Arome, pentru un experiment senzorial, printre esențe, macerate și colonii. Gazdă și îndrumător, parfumierul Raluca Vasile, proprietarul și creatorul brandului YPA

Începând din luna Februarie, atelierul Casa cu Arome iși deschide porţile pentru ateliere experienţiale olfactiv-gurmande, de creaţie parfum sau aromaterapie ȋn stil franţuzesc, german sau oriental, cât și pentru clienţi ce iși doresc un parfum cu adevărat natural de colecţie sau personalizat, de corp sau de ambient.

Cam acesta ar fi anunțul sec al lansării atelierului, ce coincide cu lansarea colecţiei capsulă Fleurs de Roumanie, din iubire pentru natură, o colecţie de cinci parfumuri esenţă 100% naturale din macerate românești cu note de vârf de magnolie, narcise, lăcrămioare, tei sau caprifoi. Parfumurile au note verzi fresh sau gurmande, și sunt incapsulate ȋntr-o sticluţă verde translucid de 20ml cu design ȋn formă de floare, așa cum spune și conceptul. Parfumeria naturală vine astfel cu un mesaj puternic inspirat de tendinţele internaţionale, ȋn care notele verzi și esenţele naturale revin ȋn forţa ȋn preferinţe, pe fondul unui an creativ dominat de culoarea verde Greenery, ce inspiră la natură și prospeţime. Preţul este de 350lei pentru oricare din cele cinci parfumuri esenţă de 20ml.

Ceea ce am experimentat, de fapt, alături de alte câteva “dependente” de frumos, mai exuberante sau mai ponderate, a fost o călătorie printre amintiri, depășind spațiul generos al casei cu o vechime de peste 100 de ani și timpul măsurat relativ în cele 150 de minute.

Raluca ne-a introdus în lumea esențelor și miresmelor, ne-a explicat regulile de bază și apoi ne-a îndemnat să ne explorăm trăirile, memoria, folosindu-ne simțurile. Abandonând orice grijă asupra rezultatului final, am ales câte două esențe din cele trei note ce compun un parfum (bază, mijloc, vârf) și am obținut un parfum personal, care probabil că reflectă starea avută în acel moment, dar și bagajul de experiențe și amintiri. Ascuns într-o sticluță verde, cu design de floare, rezultatul se va dezvălui în plenitudinea lui după aproximativ 10 zile, timp necesar ca esențele să se cunoască și echilibreze reciproc.

Mai mult sau mai puțin reușit, parfumul creat de mine reprezintă însă o experiență memorabilă, care cântărește mai mult decât rezultatul final. Pentru că este mai importantă călătoria, decât destinația.

Despre colecția Fleurs De Roumanie, Raluca Vasile explică: “fiecare din cele cinci parfumuri trezește dorul de casă, de copilarie, o bucurie interioară ce ne conectează cu locurile ȋn care ne-am născut, am copilărit sau care ne-au marcat viaţa și naște amintiri profunde, nostalgice și de ȋmplinire sufletească. Conceptul Fleurs de Roumanie – din iubire pentru natură, readuce ȋn prim plan ideea de grădină cu flori proaspete, o grădină bucolică, secretă și edenică apropiată casei. Colecţia va avea nume bilingve, fiind destinată atât publicului intern, dar și internaţional:

Magnolia, Iubirea mea/ Magnolia, My Love
Narcissus seducător/ Seduced by Narcissus
Lacrămă cu dor de acasă / Home of dear Lilly
Flori de tei/ Lindenflowers
Dragu mi-s / Honey Me
Fiecare ingredient din notele de vârf a fost ales cu mare atenţie pentru a fi o reprezentare cu puternic ADN românesc mare-munte, astfel ȋncât magnolia, narcisa, lacrămioara, teiul sau caprifoiul devin ambasadori olfactivi ai plaiurilor românești”.

Detalii pe site  sau pe FB

Leave a Reply