Delicato, uleiul de măsline aromat și catifelat de la Monini

Alegerile sănătoase în domeniul alimentației sunt determinate de mai mulți factori, educația și anturajul fiind printre cei mai importanți. Milenialii  decid ce anume mănâncă doar după ce se informează, iar recomandările specialiștilor sau influencerilor sunt adesea luate în seamă. 

Conform unui studiu cantitativ reprezentativ la nivel urban, realizat pe 1030 de respondenți, 1 din 4 mileniali români ascultă la radio sfaturi despre sănătate și nutriție. Informațiile căutate nu se limitează doar la rețete și aprecieri, ei vor să cunoască și alte detalii precum: ustensile folosite, ingrediente, condimente, calorii etc. Alegerile mai pot fi influențate de familie și grup de prieteni.

Milenialii optează pentru mâncarea realizată din ingrediente a căror proveniență este cunoscută, arată studiul calitativ desfășurat pe o perioadă de 2 ani în interiorul comunității online create, moderate și coordonate de Exact & WaveTree.Zero.

Gătitul este perceput ca o oportunitate de a învăța și exersa abilități noi, demonstrând că sunt la curent cu ultimele tendințe. Când vine vorba de produse cumpărate din magazin, Milenialii verifică eticheta: nutrienți, E-uri, aditivi, zaharuri, gluten. Ei se opresc asupra produselor care reușesc să convingă prin informația conținută de etichetă.

Aceste obiceiuri denotă evoluția obiceiurilor de consum și implicit a pieței. Unul dintre produsele carea revenit spectaculos pe piața românească este uleiul de măsline, ajungând de la o cotă de piață de  3-5% in 2002 la 16% in 2017.  In 2002, ziarul Capital considera că uleiul de măsline reprezintă un lux pentru români și obiceiul de a consuma zilnic ulei de măsline s-a pierdut în urmă cu două – trei generații. Acum uleiul de măsline a revenit în alimentația și ritualurile noastre de îngrijire, la fel ca pe vremea bunicilor noastre, care il foloseau frecvent atât la gătit, cât și ca remediu medical sau ca tratament cosmetic pentru ten și păr.

Beneficiile nutritive și terapeutice ale uleiului de măsline extra virgin au dus la această schimbare, dar și gustul consumatorului s-a educat. Inițial aroma puternică a uleiului de măsline extravirgin a determinat ca acesta sa fie respins, dar gamele largi ale uleiurilor de măsline extra virgine și prezența unor variante cu aromă delicată au facut ca românii să se apropie din ce în ce mai mult de uleiul de măsline extra virgin. Monini Delicato este o astfel de variantă.

Uleiul de măsline extra virgin Delicato de la Monini beneficiază de toate proprietățile nutritive ale unui ulei de măsline extra virgin, dar aroma sa este mai ușoară și catifelată. Reprezinta o soluție pentru cei care nu sunt obișnuiți cu gustul putenic și înțepător (piperat, picant), gust tipic pentru uleiul de măsline extra virgin.

Delicato evidențiază gustul preparatelor, fără ca aroma uleiului de măsline să copleșească celelalte ingrediente, iar acesta să devina nota dominantă. Este ideal pentru salate, marinate, dressing și toate specialitatile italiene.

Leave a Reply