Vedeta dietei mediteraneene – uleiul de măsline extra virgin

Când se apropie momentul să ne facem bagajele pentru a pleca în vacanță, devenim mult mai atenți la alimentație. Din dorința de a arăta cât mai bine în ținutele pregătite, dar și pentru că temperatura din ce în ce mai ridicată ne îmbie la o dietă bazată pe legume și fructe, alegem să mâncăm mai sănătos, inspirați fiind de rețetele mediteraneene. Iar în acest caz, uleiul de măsline extra virgin este nelipsit.

Succesul dietei mediteraneene este recunoscut și se consideră a fi în mare măsură datorat uleiului de măsline extra virgin. Componența sa bogată în fibre, antioxidanți și grăsimi benefice și săracă în grăsimi dăunătoare reprezintă mai mult decât o dietă; este, de fapt, un stil de viață sănătos, pe termen lung.

Având la bază alimente cât mai puțin procesate termic sau chimic și punând accentul pe ambianța plăcută creată de mâncatul în tihnă, de savuratul felurilor de mâncare alături de familie și prietenii, de masa ca experiență de care să te bucuri din plin, alimentația mediteraneeană întruchipează o tradiție veche de secole, care poate asigura longevitate și vitalitate. Nu întâmplător una dintre cele mai sănătoase comunități din lume, cu speranța de viață de peste 100 de ani, este într-o insulă din Marea Mediterană.

Ca o invitație la un stil de viață sănătos, zi de zi, Monini te delectează și răsfață cu Delicato – uleiul de mãsline extra virgin cu aromă fină și delicată, o variantă alternativă extraordinară recomandată celor care nu sunt obișnuiți cu gustul pronunțat al uleiul de măsline extra virgin. Este indicat pentru un regim alimentar echilibrat, moderat și ușor. În bucatarie, Delicato de la Monini reprezintă un dresing ideal și versatil, putând fiind utilizat la legume fierte, sosuri, supe, fripturi și salate.
Spre deliciul tuturor gurmanzilor, gourmets și connaisseurs, Delicato de la Monini are un parfum fructat – ierbos, o aromă usor migdalată, o pură culoare verde, cu nuante galben-auriu și este blând (având aciditatea de 0,4%, adică jumătate din limita maximă legală, admisă la uleiul de măsline extra virgin).

Mai multe informații despre produse pe www.monini.ro sau www.facebook.com/MoniniRomania

Leave a Reply