Despre grătar, gusturi și condimente

Românii sunt mari iubitori de grătare. De fapt, sub această denumire generică – grătar – se ascunde un întreg ritual de pregătire a cărnii și preparatelor din carne, o activitate socială și evident, o industrie care furnizează ingrediente, accesorii etc. Printre cele mai importante, condimentele. 

Pentru mulți dintre noi sosirea primăverii înseamnă deschiderea sezonului de grătare. Care durează până târziu în toamnă, fiind astfel cea mai populară activitate socială. Pretext de întâlnire cu prietenii, dar și de punere în valoare a calităților de bucătar amator.  Iar dincolo de calitatea ingredientelor, a ustensilelor și accesoriilor, foarte importante sunt condimentele, care determină ceea ce îi încântă pe toți – gustul.

Pentru fiecare tip de carne există anumite ierburi și combinații, pe care trebuie să le cunoști. Dar dacă dorești să mergi la sigur, fără complicații, există Vegeta.

Fiecare tip de carne este pus în valoare de o anumită combinație de condimente atent alese, în proporții echilibrate. Carnea de pui, de exemplu, are nevoie de un amestec de curcuma, chimen, coriandru, scorțișoară, chilli, usturoi și sare de mare. Pe scurt, de condimentul Vegeta Natur pentru pui auriu. Și indiferent ce carne preferi, fie că este vorba despre ceafă sau cotlet de porc, pește sau carne de miel, pentru toate există câte un condiment Vegeta Natur numai bun pentru un barbeque ca la carte.

Vegeta Natur condimente pentru carne la grătar este un amestec de condimente naturale, fără aditivi și coloranți alimentari sau conservanți, potrivit pentru fiecare tip de carne. Chiar și pentru legume. Dacă mai rămâne loc și pentru ele pe grătar…

Iar dacă vrei să treci la un alt nivel al măiestriei, poți să marinezi carnea înainte de-a o frige. Cu condimentele lichide pentru marinare Vegeta: Barbeque, picant, cu usturoi, cu bere sau universal, fripturile rămân fragede, suculente și aromate. Și extrem de simplu!

Leave a Reply