Când gustos este și sănatos

Întotdeauna am apreciat un preparat gastronomic nu doar pentru gustul și aspectul său, cât și pentru calitatea ingredientelor ce il compun și efectele benefice ale acestora. Nu pretind că am refuzat un produs doar pentru că era de așteptat ca acesta să crească nivelul colesterolului sau al glicemiei, dar m-am bucurat întotdeauna să descopăr și să pregătesc feluri de mâncare ce aduc și un beneficiu organismului. De foarte mult timp am inclus în dietă și folosesc cu plăcere uleiul de măsline și în special pe cel de la Monini.

Mai ales în această perioadă suntem preocupați de imunitatea organismului, de ceea ce o poate spori în mod natural. Acizii grași esențiali, precum cei care pot fi asimilați din peștele de apă rece sau acizii grasimonosaturati, cum sunt cei din uleiul de măsline, ne ajută să avem celule sănătoase la nivel gastro-intestinal. Nu în ultimul rând, alimentele bogate în fibre, așa cum sunt, de exemplu, fructele și legumele proaspete, ajută la întărirea sistemului imunitar slăbit și la menținerea sănătății.

Uleiul de măsline este un „suc” natural care păstrează intactă aroma, gustul, vitaminele şiproprietăţile fructelor măslinului. Beneficiile importante pe care le are uleiul de măsline constau înfaptul că acesta este bogat în acizi graşi monosaturaţi şi în antioxidanţi. Practic, unul din cele mai sănătoase și în același timp mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului este consumul zilnic al salatei. Pregătirea unei salate nu ne ia mai mult de 5 minute, partea cea mai bună fiind aceea că o putem face combinând legumele dorite și adaugâânduleiul de masline atât de hrănitor pentru organism. Uleiul de masline extra virgin este cea mai bună alegere pentru asezonarea salatei atunci când vine vorba de a permite organismului să absoarbă cât mai complet nutrienții din legume. Pe scurt, grăsimile mononesaturate din uleiurile de măsline extravirgine asigură absorbția mai eficientă de carotenoizi, vitamine, pigmenți si antioxidanti din legume și fructe.

Monini propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate, dar sunt disponibile și variante aromatizate

Monini Classico este uleiul de masline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizari, prin care completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru orice rețetă –  de la salate la dulciuri, sosuri, fripturi, garnituri. Și în plus te poți baza pe gustul său neschimbat.

Pentru inspirație, informație și toate celelalte aici sau facebook.com/MoniniRomania

Leave a Reply