Umblă vorba că Vegeta a lansat o modă: te tratez cu supă ori cu ciorbă? Sigur, oferim prietenilor ce credem că le face cel mai bine, dar pentru a le oferi, bucatele respective trebuie pregătite. Și tot Vegeta ne ajută, dezvăluind câteva moduri de preparare a supelor și ciorbelor gustoase, adaptate ca pentru fete cochete.
O supă, sau chiar o ciorbă caldă, te încălzește și reconfortează poate chiar mai mult decât un ceai sau o cafea. Mai ales dacă ești răcit, o supă de găină este salvatoare. Bine, nu toate avem o găină grasă care să dea supei gust, dar nu e o problemă, putem folosi la prepararea ei pulpe de pui, care au suficientă grăsime, și adăugăm apoi Vegeta Gust de Găină.
Dacă te-am convins și vrei să o pregătești, ai nevoie de: patru pulpe întregi (sau șase pulpe superioare), 3 morcovi, 3 cepe, 2-3 cartofi, un ardei gras, o jumătate de țelină, două rădăcini de păstârnac și una de pătrunjel, boabe de piper negru, două legături de pătrunjel verde, fidea sau tăieței.
Speli pulpele cu apă rece și le pui la fiert într-o oală cu apă în care adaugi și o linguriță de sare. Lași pulpele să dea în fiert (să se ridice spuma) și arunci această primă apă. Pui din nou carnea la fiert, adăugând cepele curățate și lăsate întregi.
Cureți și celelalte legume și le tai în bucăți mari, iar cartofii în sferturi. După ce carnea și ceapa au început să fiarbă, adaugi, în această ordine, la intervale de cinci minute una de alta, și celelalte zarzavaturi: țelina, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, cartofii și ardeiul gras. Pune și câteva boabe de piper, acoperă cu capacul și lasă să fiarbă la foc mediu.
Când toate legumele sunt fierte, adaugă în supă Vegeta Gust de Găină (o linguriță pentru fiecare 250 ml de lichid) sau un cub de Vegeta Cub Găină pentru fiecare 500 ml de lichid. Lasă să fiarbă totul încă cinci minute, apoi adaugă fideaua sau tăiețeii. Fierbe atâtea minute cât sunt înscrise pe ambalajul acestora, apoi oprește focul și pune pătrunjelul verde tocat mărunt. Scoate cepele și aruncă-le dacă nu îți place să le consumi.
Cu aceleași ingrediente (mai puțin pastele făinoase) și în același mod de preparare poți face o supă… semi-cremă. Nu trebuie decât ca, după fierbere, să scoți legumele și să dezosezi pulpele, să le dai prin blender și apoi să le răstorni în supă. Acum pune-ți supa într-o cană, treci sub pătură și… tratează-ți răceala!
Dacă preferi mai degrabă ciorbele decât supele atunci poți obține un gust acrișor echilibrat alegând unul dintre cele patru sortimente: Vegeta Borș Original, Vegeta Borș cu Legume, Vegeta Borș cu Verdețuri sau Vegeta Borș cu Smântână, cu legume uscate natural, tărâțe din cel mai bun grâu, porumb și leuștean care dau o savoare autentică.