Puiul Vegetarian de la La Provincia și 2 rețete ușor de preparat

Am descoperit recent Puiul Vegetarian, hrănit cu legume și cereale. Este alegerea perfectă,  pentru cei care își doresc o hrană sănătoasă, ca la țară. Vegetarian, pentru că se hrănește firesc, cu vegetale (boabe, ierburi), nu cu făină de oase și alte minuni. 

Dacă vreți să oferiți familiei hrană de calitate, cu gustul preparatelor de altadată, dat de ingrediente naturale, vă recomand Puiul Vegetarian, un pui ca cel de la țară, fraged și suculent, perfect pentru rețetele voastre preferate, la cuptor.
Puiul Vegetarian,  adică crescut cu legume și cereale, este grăsun, galben și incredibil de gustos.  Este produs de La Provincia, fermă cu experiență în creșterea păsărilor.

Ce este deosebit în dieta sa? Nu este hrănit decât cu vegetale și în nici un caz cu făină din carne si oase, numită MBM – Meat and Bones, sau făină proteică care nu este destinată consumului uman. Vă surprinde posibilitatea  ca unii dintre puii pe care îi consumați să fie crescuti în acest fel. Ei bine, se întâmpla cu puii importați dinafara Uniunii Europene, care sunt introdusi pe piață la prețuri tentate. De  aceea este important sa alegeți  un produs sigur pentru familia voastră, un pui crescut în Romania și fără proteine animale.

Acum că am lămurit de ce este puiul crescut lângă Horezu, Vegetarian să vedem ce putem face cu el. Îl putem condimenta și pune la cuptor, ca atare. Este savuros, mai ales că este cunoscut faptul că un pui copt întreg are un gust mai bun. 
Sau puteți proceda ca mine, care am ales să fac pulpele umplute cu ciuperci și fenicul
Iată rețeta, extrem de simplă de altfel. Aveți nevoie de 4 pulpe de pui, 1 ceapă mare, 1 fenicul, 200 g de ciuperci champinion, 2 linguri de ulei vegetal, 1 ou, 2 linguri pesmet, sare, piper, pătrunjel verde și rozmarin.

Preparare: se dezosează doar partea superioară a pulpei, se condimentează în interior.  Într-o tigaie se pune uleiul, ceapa tăiată solzișori, se călește puțin, se adaugă feniculul feliat și apoi ciupercile tăiate în sferturi sau felii, în funcție de dimensiuni. Când amestecul este preparat se ia de foc, se răcește compoziția, se adaugă oul bătut, condimentele și pesmetul. Apoi se umplu părțile superioare ale pulpelor, se strânge pielea cu scobitori, urmărindu-se forma pulpei. Se așază într-o tavă unsă, pe partea sigilată în jos. Se presară sare și rozmarin și se pune  în cuptorul încălzit, pentru 20-25 de minute la 200 C. Sau până când este auriu și crocant! 

Sau puteți să preparați pieptul la tigaie, iar apoi să-l serviți cu o salată crocantă, că tot se împacă bine cu vegetalele. 

Această rețetă este și mai simplă. Aveți nevoie de piept de pui fără os și piele, 3 linguri de sos pentru grătar (eu am ales de mango), sare, piper, un cub de unt și o pungă cu salată de la Eisberg. Este întotdeauna proaspătă și crocantă! 
Preparare: crestați bucățile de piept pe lungime, de pe partea exterioară spre cea unde s-a aflat osul. Presărați sare și piper iar apoi ungeți bucățile de piept cu sos și le lăsați o oră la frigider. 

Apoi le scoateți, le oferiți răgazul de a ajunge la temperatura camerei, pentru a nu se strânge în timpul preparării termice. Le puneți într-o tigaie încălzită în care ați topit cubul de unt. Le așezați cu partea crestată în tigaie si le frigeți până se pătrunde interiorul. Verificați prin înțepare: când sucul care iese este limpede, carnea este coaptă. 
Se servesc cu amestecul de salată favorit. 

Savoarea deosebită a Puiului Vegetarian vă va convinge să-l alegeți mereu. Procesul de creștere a acestui nou pui are la baza strategia UE numită From Farm to Fork,  care vizează dezvoltarea unui sistem alimentar sănătos, corect și prietenos pentru mediul inconjurător. LaProvincia gestionează cu responsabilitate întregul proces de creștere, de la hrănirea păsărilor cu legume și cereale și felul în care sunt ele ingrijite până la producția și ambalarea produselor finite.

Leave a Reply