Un regal culinar, pe trotuar

Recent, a fost inaugurat un salon de expunere a creațiilor vestimentare de ceremonie în centrul Capitalei, aproape de clădirea Parlamentului. Cateringul a fost asigurat de Hanul Vlăsia, iar pentru mine a fost o experiență surprinzătoare, cu totul specială, așa cum toți ne-am dori, în locul farfuriilor cu antreuri “ca la nuntă”.

Pe aleile paralele cu renumitele fântâni, ce fac legătura între Piața Unirii și Palatul Parlamentului, sub copacii maturi ce oferă răcoare și o oarecare intimitate și-au amplasat mesele de expunere și cele de servire o echipă dinamică de la Hanul Vlăsia.
În fața magazinului Alexievici Couture, a cărui deschidere se celebra, sub privirile admirative și în bătaia mâinilor invitaților pofticioși au fost așezate platouri oglindă cu antreuri laborios pregătite, descinse din frigiderele mobile ale firmei.

În loc de mini tarte și mini quiche, omniprezente la evenimente de gen, am admirat (și savurat) felii de pară cu cremă de brânză cu mucegai albastru, decorate cu frunză de mentă și merișor proaspăt, felii de măr puțin copt, cu foie gras și miez de dulceață de ceapă, rulouri delicate din foaie de tortilla umplute cu combinații inedite (așezate frumos în straturi) de piept de pui, țelină, gogoșar murat, acoperite cu un strat de verdețuri, trandafiri delicați din pepene galben cu un strat protector de prosciutto crudo, minunate rulouri din același prosciutto sau din alte produse de charcuterie, terine, chifteluțe, totul decorat cu miniplante crocante și savuroase.
In combinațiile acestea reușite, unde un răuvoitor ar fi putut identifica produse anacronice, se regăseau într-adevăr preparate veterane ale meselor festive cum ar fi doboșul din cașcaval și șuncă. Dar asocierea de cedar și șuncă afumată din pulpă de porc făceau din preparatul respectiv încă o bucurie culinară și nu un memento al vremurilor de tristă amintire.

This slideshow requires JavaScript.


Câteva persoane pline de solicitudine, gata să te scape de farfuria din porțelan și tacâmurile din metal folosite pentru servire, întregeau experiența oferită de cei de la Hanul Vlăsia.
Alăturând mezelurile de calitate ale celor de la Meșteșugari de gusturi și vinurile de la Alira, furnizorii de catering au reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor celor ce frecventează locul care s-a dorit a fi Bulevardul Champs Elysées al bucureștenilor.
Impresionată fiind de calitatea prodiselor, de logistică și de modul de servire, intenționez să-i vizitez la ei acasă, la km 15 de pe DN7 București-Târgoviște, unde se află Hanul Vlăsia. Și sper să nu mă dezamăgească!

Leave a Reply